Premier League | Bruno Fernandes, mijlocașul lui Manchester United, a purtat recent o discuție cu idolul său din copilărie, Stephen Ireland, fostul jucător de la Manchester City, rivala locală a “diavolilor roșii”.

Sosit pe Old Trafford în iarnă, starul portughez locuiește în același cartier ca și fostul mijlocaș din Premier League, motiv pentru care cei doi s-au apropiat și au legat o prietenie frumoasă.

Într-un interviu oferit pentru The Athletic, Ireland a dezvăluit că Bruno Fernandes îl aprecia atât de mult în copilărie, încât ajunsese să-și lipească în cameră postere cu el. Fostul internațional irlandez a fost complet surprins și inițial nu l-a crezut pe portughez:

Mi-a spus că, în copilărie, avea postere cu mine. Întotdeauna mă transfera la echipa sa când se juca Football Manager. L-am întrebat: ‘Vorbești serios? Aveai postere cu mine și mă transferai la joc?’. Cât de ciudat! | Stephen Ireland

Premier League | Stephen Ireland, idolul lui Bruno Fernandes, a evoluat 5 ani la Manchester City

Stephen Ireland și-a petrecut întreaga carieră în Anglia. Crescut la academia lui Manchester City, fostul mijlocaș a debutat la prima echipă a “cetățenilor” în 2005. În cele 5 sezoane petrecute pe Etihad, Ireland a bifat 174 de apariții, reușind să înscrie 23 de goluri și să ofere 24 de assist-uri. Fostul internațional irlandez a mai evoluat pentru Aston Villa, Newcastle și Stoke City.

După cele 5 sezoane petrecute la Stoke, Ireland a fost transferat la Bolton, unde a stat numai 2 luni, fără să bifeze vreo apariție. La scurt timp după aceea, Ireland și-a anunțat retragerea din fotbal, la numai 32 de ani. Fostul mijlocaș a adunat 6 selecții pentru naționala Irlandei, reușind să marcheze 4 goluri.

Ireland n-a reușit să câștige vreun trofeu de-a lungul carierei sale, însă se poate lăuda cu titlul de “cel mai bun fotbalist al lui Manchester City” în 2009.

Sursa: Eurosport.ro