Harry Maguire (26 de ani) a devenit în această vară cel mai scump fundaş din istorie, după transferul de 93 de milioane de euro, de la Leicester la Manchester United.

Internaţionalul englez ar fi putut ajunge, însă, la altă echipă, nimeni alta decât rivala “diavolilor roşii”, Manchester City. Echipa lui Pep Guardiola i-a oferit lui Maguire un salariu care l-ar fi făcut cel mai bine plătit fundaş din lume.

  • 10 milioane de euro este salariul lui Harry Maguire la Manchester United
  • 10,5 milioane de euro câştigă Sergio Ramos la Real Madrid, cel mai bine plătit fundaş din lume

Conform Daily Star, “cetăţenii” îi pregătiseră un salariu de nu mai puţin de 15 milioane de euro pe sezon, o sumă de care niciun fundaş din istorie nu s-a apropiat până în acest moment.

Transferul lui Maguire a dat peste cap piaţa fundaşilor centrali

Leicester testează acum “reversul medaliei”, după super-afacerea făcută cu Harry Maguire. Oficialii “vulpilor” au încercat să îi aducă pe Nathan Ake şi James Tarkowski, însă li s-au cerut sume uriaşe.

Fosta campioană a Angliei a dat lovitura pe piaţa transferurilor în momentul în care l-a vândut pe Maguire la United, pentru 93 de milioane de euro, record absolut pentru un fundaş.

Imediat, oficialii lui Leicester au încercat să aducă un înlocuitor, însă s-au lovit de efectul de bumerang. Concret, Bournemouth şi Burnley au cerut sume incredibile pentru Nathan Ake, respectiv James Tarkowski.

Maguire a distrus total piaţa transferurilor“, notează englezii, care susţin că Bournemouth vrea 75 de milioane de lire pentru Nathan Ake. Adică aproape de preţul plătit de Liverpool pentru Van Dijk, probabil cel mai bun fundaş din lume.

Sursa: DigiSport.ro