Harry Maguire (26 de ani) a devenit în această vară cel mai scump fundaș din istoria fotbalului, însă englezul nu și-a justificat titlul prin evoluțiile din startul acestui sezon pentru Manchester United.

Internaționalul englez a fost aspru criticat de fostul fotbalist Rafael van der Vaart, care a devenit între timp analist sportiv pentru o televiziune olandeză. Fostul jucător al lui Real Madrid este de părere că poate găsi fotbaliști de valoarea lui Maguire în Sunday League, competiția engleză de amatori.

“Dacă joc duminica asta cu amatori, pot găsi cu ușurință trei jucători care fac exact același lucru ca Maguire. Cred serios lucrul ăsta. Este capabil de anumite lucruri, dar dacă valorează atât de mult, Virgil van Dijk costă 300 de milioane de euro”, a spus van der Vaart, după Manchester United – Liverpool 1-1.

  • 93 de milioane de euro a plătit Manchester United celor de la Leicester pentru Harry Maguire în această vară
  • 10 milioane de euro este salariul anual al lui Harry Maguire la Manchester United

Suma transferului lui Harry Maguire a fost criticată și de Aurelio De Laurentiis

Kalidou Koulibaly, 27 de ani, a fost cotat de preşedintele lui Napoli, Aurelio De Laurentiis, la preţul de 250 de milioane de lire. Suma este valabilă pentru echipele din Anglia, în contextul în care Harry Maguire a devenit cel mai scump fundaş din lume.

Transferul lui Maguire, de la Leicester la United, continuă să nască discuţii. Preşedintele lui Napoli a ironizat sumele puse la bătaie în Premier League şi a dat de înţeles că fundaşul său, Koulibaly, va ajunge în Premier League doar dacă va deveni cel mai scump fotbalist din istorie.

În Anglia, s-au plătit 85 de milioane de lire pentru un jucător, un fundaş. La Napoli, eu aş fi plătit 30 de milioane de lire pentru acest fotbalist. Cu asta în minte, cred că Koulibaly valorează pentru englezi 250 de milioane de lire, dacă au fost în stare să dea atâţia bani pentru băiatul acela“, a spus De Laurentiis, în presa italiană.

Sursa: DigiSport.ro