Clubul englez Manchester United urmează să înainteze o ofertă de 60 milioane lire sterline (72 milioane euro) echipei Olympique Lyon, în schimbul atacantului francez Moussa Dembele, anunţă presa britanică.

Potrivit cotidianului Daily Star, directorul sportiv al lui Manchester United, Ed Woodward, şi-ar fi dat acordul pentru demararea negocierilor în vederea transferului lui Dembele, care s-a aflat şi în această iarnă în vizorul grupării de pe Old Trafford.

Valoarea lui Moussa Dembele a crescut de peste 5 ori într-un an și jumătate

Moussa Dembele a fost achiziționat de Lyon în vara anului 2-18, de la Celtic, când cota sa de piață era de 7 milioane de euro. Lyon a plătit 22 de milioane în schibul său. Acum, valoarea lui Dembele a crescut de mai bune de 7 ori de la momentul venirii sale la Lyon. De la 7 milioane, a ajuns să fie cotat la 40 de milioane de publicația de specialitate Transfermarkt. Acum, United vrea să ofere 72 de milioane de euro.

Moussa Dembele a avut un debut de an foarte prolific, reuşind să înscrie 9 goluri pentru Olympique Lyon.

Dembele a mai evoluat în campionatul Angliei între 2013 şi 2016, la formaţia Fulham, pentru care a marcat 14 goluri în 69 de meciuri. De transferul său este interesată şi o altă grupare din Premier League, Chelsea Londra.