David De Gea (29 de ani), portarul lui Man. United, trece prin cea mai grea perioadă a carierei. Spaniolul a comis numeroase greșeli în actualul sezon, iar Ole Gunnar Solskjaer îi caută înlocuitor.

Considerat la un moment dat, cel mai bun portar din lume, David De Gea a fost dorit insistent de Real Madrid. A fost o întreagă telenovelă în 2018 privind transferul său pe Bernabeu, însă în cele din urmă, portarul spaniol a rămas pe Old Trafford. Mai mult, United i-a prelungit contractul până în 2023, cu un salariu anual de 14 milioane de euro.

De Gea a dezamăgit prin prestațiile sale în acest sezon, când numeroasele sale greșeli i-au făcut pe conducătorii diavolilor să-i caute urgent înlocuitor. Totul a culminat cu cele două erori uriașe ale spaniolului din semifinala Cupei Angliei, încheiată cu înfrângerea lui United în fața lui Chelsea, scor 1-3.

Henderson, Onana și Meret pe lista posibililor înlocuitori ai lui De Gea

Dean Henderson ar fi prima variantă pentru poarta lui Manchester United. Henderson a avut un sezon formidabil la Sheffield United, unde a fost împrumutat chiar de clubul de pe Old Trafford. Portarul de 23 de ani a înregistrat 13 jocuri fără gol primit în acest sezon și este văzut ca favorit pentru a-i lua locul lui De Gea. Conform The Sun, Chelsea a intrat pe fir și pregătește o ofertă uriașă pentru Henderson, pentru a-l înlocui pe Kepa Arrizabalaga, cel mai scump portar din lume.

Andre Onana (24 de ani), portarul lui Ajax, a intrat de asemenea în atenția formației lui Solskjaer prin evoluțiile bune avute la clubul batav. Onana a fost transferat de Ajax în 2015 de la academia Barcelonei. Camerunezul are 178 de apariții în tricoul lui Ajax și a contribuit la ascensiunea “lăncierilor” până în semifinalele UCL sezonul anterior.

Poate cel mai surprinzător nume de pe lista lui United este Alex Meret, goalkeeper-ul lui Napoli. Meret a devenit numărul 1 în poarta napoletanilor și s-a vorbit de un interes al lui Chelsea și pentru el. Portarul lui Napoli ar reprezenta cea mai ieftină variantă de transfer pentru Manchester United.

  • 40 de milioane de euro este cota de piață a lui David De Gea, conform transfermarkt
  • 2011 este anul în care De Gea a sosit pe Old Trafford, de la Atletico Madrid

Sursa: DigiSport.ro