Patronii lui Manchester United au primit o a treia ofertă de la prințul Arabiei Saudite, Mohammed Bin Salman. Acesta îi oferă familiei Glazer o sumă impresionantă, 3 miliarde euro.

În 2005, familia Glazer cumpăra clubul de pe Old Trafford pentru suma de 1 miliard de euro și se părea că afacerea va deveni una extrem de profitabilă. Trei ani mai târziu, United, care domina fotbalul englez, cucerea și Liga Campionilor, astfel că businessul era unul perfect.

Doar că, odată cu retragerea lui Alex Ferguson, arhitectul revenirii lui United în prim planul fotbalului mondial, a urmat declinul. Deși s-au pompat mai mult de 700 de milioane de euro în transferuri, doar în ultimii 5 ani, United e pe buza prăpastiei. A ratat prezența în Champions League, iar sezonul în curs nu e menit să le aducă mai multe speranțe fanilor.

Deja sponsorul principal, Chevrolet, a refuzat să prelungească contractul de 450 de milioane de lire, astfel că lucrurile sunt cum nu se poate mai rele pentru familia Glazer.

În acest context, Mohammed Bin Salman a făcut o nouă ofertă pentru familia Glazer, după ce primele două au fost refuzate. De această dată, prințul Arabiei Saudite a oferit 3 miliarde de euro, anunță The Mirror, și nu e exclus ca în curând să se ajungă la un numitor comun.

Din datele obținute de jurnaliștii sursei citate, familia Glazer ar fi dispusă să vândă, pentru prețul corect. Iar Mohammed Bin Salman pare a avea resurse “nelimitate”, în condițiile în care se spune că averea totală a membrilor familiei regale s-ar învârti în jurul valorii de 850 de miliarde de euro.

Kevin Glazer renunță la acțiuni

Sursa: Eurosport.ro