Mohamed Bin Salman, prințul moștenitor al Arabiei Saudite, negociază preluarea lui Manchester United de la familia Glazer. Suma vehiculată se apropie de 4,5 miliarde de euro! Ar fi de departe cea mai mare tranzacţie din fotbalul mondial!

Încă din octombrie 2018 au existat zvonuri potrivit cărora Bin Salman ar dori preluarea pachetului majoritar de acţiuni de la familia Glazer, însă atunci negocierile au fost stopate din cauza morţii jurnalistului de la Washigton Post, Jamal Khashoggi, un critic al regimului saudit. Foarte multe voci susţin că tocmai Mohamed Bin Salman ar fi ordonat uciderea jurnalistului în Ambasada saudită din Turcia.

Bin Salman a oferit 4,5 miliarde de euro pentru preluarea lui United. Dar e gata să fie doar acţionar

Potrivit The Sun, după propunerea iniţială de 4,5 miliarde de euro, refuzată de patronii americani, Bin Salman ar fi înaintat o noua ofertă pentru a cumpăra o parte din acţiuni. Iar Kevin Glazer este de acord să-i cedeze acestuia partea sa de 13%.

  • Cele 20.899.366 de acţiuni deţinute de Kevin Glazer valorează peste 300 de milioane de euro

Pentru ca tranzacţia să aibă loc, Kevin trebuie să-şi convingă restul familiei, Avram, Joel, Bryan, Edward şi Darcie, să-şi poată vinde acţiunile prinţului saudit. Familia Glazer, care deţine şi echipa Tampa Bay Bucaneers din NFL, a cumparat Manchester United cu 790 de milioane de lire sterline in urma cu aproape 14 ani. În acest moment United este evaluată la peste 3,5 miliarde de euro.

Manchester United are cel mai slab început de sezon din ultimii 30 de ani

Pe plan sportiv, United are cel mai slab început de sezon din ultimii 30 de ani. Desi a reuşit în ultima etapă să-i întrerupă seria de victorii lui Liverpool, 1-1, “Diavolii Roşii” se clasează pe locul 13 in Premier League, cu doar 10 puncte adunate dupa primele 9 partide.

  • 20 de titluri are Manchester United în Anglia, 13 de când competiţia se numeşte Premier League

Dacă ar fi pierdut meciul de pe teren propriu, cel mai probabil antrenorul Ole Gunnar Solskjaer ar fi fost demis, iar Massimiliano Allegri are şanse mari să-l înlocuiască. Cel puţin asta au titrat mai multe ziare din Anglia înaintea jocului.

Sursa: DigiSport.ro