Ryan Giggs, legenda echipei Manchester United și selecționer al reprezentativei Țării Galilor, a dezvăluit numele echipei care i-a dat mari bătăi de cap în carieră.

Înzestrat cu viteză, forță de pătrundere și un repertoriu vast de driblinguri, Ryan Giggs (46 de ani) și-a cizelat tehnica și înfruntând marea echipă formată de Arsene Wenger în Londra.

Un mix de jucători englezi experimentați și francezi cu un background consistent pe plan internațional, Arsenal Londra e plasată de Giggs peste ce a format Jose Mourinho la Chelsea.

Ryan Giggs subliniază și forța din linia mediană, unde apăreau Vieira și Petit

“Arsenal din sezonul 1998-1999 avea o echipă redutabilă, experimentată”, a declarat galezul pentru SkySports, citat de The Mirror.

Fosta aripă de pe Old Trafford a jucat mai bine de 20 de ani pentru “Diavoli” și s-a ciocnit cu distribuții fabuloase. Bătăliile din anii ’90 au fost purtate de United cu echipe puternice ale vremii, precum Arsenal Londra, Chelsea sau Blackburn Rovers.

“Arsenal nu avea doar o linie defensivă faimoasă. Era protejată și de un mijloc consistent, iar din linia mediană în sus apărea un alt element forte. Aveau putere, ritm și imaginație date de Denis Bergkamp, dar și forța de pătrundere specifică lui Anelka”, și-a susținut Giggs afirmația.

Ryan Giggs vs Dixon – Adams – Keown – Winterburn

Arsene Wenger beneficia de un bloc defensiv solid, cu Seaman în poartă, Lee Dixon, Tony Adams, Martin Keown, Steve Bould și Nigel Winterburn în apărare. În fața lor se iveau oamenii care distrugeau construcția echipei adverse: Petit sau Vieira, campioni mondiali cu Franța, în 1998.

“Și Chelsea, echipa formată de Mourinho era puternică, dar în sens pragmatic. Arsenal e cea mai puternică formație pe care am întâlnit-o”, a conchis Ryan Giggs.

Freddie Ljungberg, Ray Parlour, Nwanko Kanu sau Marc Overmars sunt alți fotbaliști care dădeau greutate în acea perioadă echipei lui Wenger.

Ryan Giggs a câștigat 13 titluri cu United

Giggs a ajuns la United la vârsta de 14 ani, devenind fotbalist al primei echipe în 1990, la 17 ani și debutând un an mai târziu, în 2 martie 1991, în prima ligă, într-un meci cu Everton.

Giggs a câștigat 13 titluri de campion al Angliei, două Champions League, patru Cupe ale Angliei și patru Cupe ale Ligii, devenind cel mai titrat fotbalist britanic din istorie.

În 2013, a devenit antrenor-jucător, sub comanda lui David Moyes, fiind, pentru patru partide, interimar, înainte de sosirea lui Van Gaal. Olandezul l-a păstrat pe legendarul fotbalist galez în staff-ul său, dar Mourinho n-a dorit să-l păstreze în al său.

Sursa: DigiSport.ro