Cristiano Ronaldo (35 de ani) chiar are șanse să plece de la Juventus în vara anului viitor. Nu este niciun bluf. Și totul din cauza crizei provocată de COVID-19.

În aceste condiții, starul portughez ar putea face un pas spre clubul care l-a propulsat în elită: Manchester United!

Juventus ia din ce în ce mai serios în calcul vânzarea lui Cristiano Ronaldo. Potrivit publicației Corriere dello Sport, campioana Italiei ar face o economie uriașă în buget.

Christian Martin, jurnalist ESPN, a publicat recent o informație care vine clar să întărească faptul că ”CR7” poate face pasul spre întrecerea din Anglia. ”Sursele noastre din Manchester, dar și din Porto, ne-au confirmat faptul că Manchester United l-a ispitit pe Cristiano Ronaldo cu o revenire la club din sezonul viitor!

Portughezul analizează oferta iar Juventus ar fi de acord cu mutarea, dacă se va decide oficial că vrea să se despartă de atacant!”, a scris Martin, preluat și de Marca.

Cât cheltuie cei de la Juventus cu Cristiano Ronaldo

Pretul de achiziție al lui Ronaldo a fost de 115 milioane de euro, în 2018, însă specialiștii în economie au calculat o depreciere anuală de 29 de milioane de euro pe cei 4 ani de contract.

Astfel, în următoarea perioadă de transferuri, adică undeva în ianuarie 2021, valoarea sa de piață va fi de 43,4 milioane, iar în iunie va ajunge la “doar” 29 de milioane.

Practic acesta ar fi prețul mimim de transfer pentru a ca Juve să evite o pierdere de capital, iar finalul acestui sezon este momentul cel mai probabil pentru o despărțire.

Apoi urmează salariul, care este de 31 de milioane de euro net pe an, ceea ce înseamnă 64 de milioane de euro brut, ca și costuri pentru echipă.

Toată echipa îi costă pe cei de la Juventus 250 de milioane de euro, iar o renunțare la Ronaldo ar însemna o reducere a costurilor cu 25 la sută.

Cristiano Ronaldo a cucerit primul trofeu UEFA Champions League din carieră, cu Manchester United

118 goluri, în 292 de jocuri  a adunat Cristiano Ronaldo în perioada petrecută pe Old Trafford, între 2003 și 2009. Cu Manchester United, portughezul și-a trecut în palmares primul trofeu UEFA Champions League, în 2008, după o finală cu Chelsea, decisă la loviturile de departajare.

Portughezul a mai cucerit alte opt trofee cu formația pregătită atunci de Sir Alex Ferguson, printre care trei titluri în Premier League, înainte de a face pasul spre Real Madrid, contra sumei de 96 de milioane de euro.

”Îmi place la Manchester! Toată lumea știe asta. Manchester este în inima mea. Fanii sunt incredibili și mi-aș dori să mă întorc acolo într-o zi”, a spus Ronaldo, ăn 2014, în timp ce era legitimat la gruparea blanco.

Sursa: DigiSport.ro